Cura de slabit cu fructe si legume



Cura de slabit cu fructe si legume

O masa energizanta
   Cei ce vor sa ajunga la silueta ideala supunandu-se unor reguli alimentare rigide isi prejudiciaza atat trupul, cat si sufletul.Este mult mai rezonabil sa consumati mai multe alimente cu continut ridicat de apa - reducand carnea, mezelurile si prajiturile-, sa beti lichide multe si sa faceti miscare.Astfel, veti simti si veti vedea cum se topesc, fara nici un efort, kilogramele in plus, poate nu la fel de repede ca in cazul unui regim radical, dar sigur mai constant si mai durabil (1-2 kg pe luna).
   Renuntati la pranzurile copioase si inlocuiti-le in mod regulat cu una din cele doua retete de mai jos:
          1. Cockteil de ridichi
   Pentru o portie: 1/2legatura de ridichi, 150 g de lapte prins (degresat), o lingura de codite de ceapa verde taiata rondele, 1 varf de cutit de sare, piper macinat, apa minerala (gazoasa).
   Spalati ridichile, taiati-le in patru si mixati-le impeuna cu laptele si coditele de ceapa verde.Adaugati sarea si piperul, turnati amestecul intr-un pahar mare si amestecati bine.Se consuma cu o felie de paine integrala.
         2. Suc proaspat de rosii
   Pentru o portie: 150 g de rosii coapte, 50 g de castravete, 2 linguri de patraunjel verde tocat, sare, piper macinat, 1/8 l de apa minerala.
   Opariti rosiile, indepartati pielita si coditele (penduculul) si tiati-le in opt.Curatati castravetele si taiati-l bucati.Mixati rosiile, castravetele si patrunjelul verde, condimentati piureul cu sare si piper, adaugati apa minerala si consumati-l cu doua felii de paine de secara (prajita sau uscata.)
 FRUCTE - CURA DE O ZI
     Daca ve decideti sa tineti aceasta cura, stabiliti de la bun inceput ziua, ca sa fiti pregatiti si sufleteste.Alegeti  fructele care va plac in mod deosebit, dar mai ales pe cele care contin multa apa si vitamine (de ex. pepenele rosu).Puteti consuma, de asemenea, sucuri proaspete si fructe.
    Iata cum arata modelul unei cure de o zi cu fructe.
    Dimineata la desteptare: 2 pahare cu apa minerala la temperatura camerei, pentru stimularea intestinului.
    La micul dejun: 2 pahare cu suc proaspat de portocala (sau de alte fructe), o portie mica de muesli cu fructe si 1-2 cesti cu ceai de plante sau de fructe, neandulcite.
    In cursul diminetii (daca vi se face foame): 2 mere sau alte fructe, la alegere + 1 pahar  de apa minerala.
    La pranz: o salata de fructe de sezon cu 2 felii de paine de de secara (prajita sau uscata) + 2 pahare cu apa minerala.
    Pe parcursul dupa - amiezei (masa intermediara): 2 pahare cu suc de fructe sau fructe proaspete + 1 pahar cu apa minerala.
    La cina: doar fructe proaspete, simple sau amestecate cu iaurt, o felie de paine prajita + 2 pahare cu apa minerala.
    Inainte de culcare: 1-2 cesti cu ceai de fructe sau plante, neaindulcit.
             LEGUME - CURA DE 7 ZILE
    Pentru ca purificarea organismului sa se faca pe o perioada mai lunga, planificati-va o cura de o saptamana numai cu cruditati.In acest rastimp, va puteti continua fara probleme activitatea profesionala, intrucat dupa primele 3 zile va veti simti deja mai activ si mai performanti.
       Reguli de respectat neaparat
  •  Incepeti cura cu o zi preagatitoare, pentru a putea face fata - fizic si psihic - zilelor care urmeaza.Aceasta inseamna reducerea semnificativa a alimentelor consumate, pentru a usura trecerea la zilelel de regim.Pentru aceasta zi pregatitoare, va recomandam cura de o zi cu fructe.
  • In ultima zi de cura trebuie sa va pregtiti din nou organismul pentru revenirea la regimul "normal" ce va urma.Procedati ca in ziua pregatitoare de la inceputul curei, consumand numai fructe.Nici in zilele de dupa regim nu este bine sa mancati friptura sau prajeli.Preferati supele si salatele, pana cand veti simti nevoia de altceva.
  • Pe parcursul curei trebuie sa beti zilnic 2-3 litri de lichide, pentru ca toxinele si depunerile sa poata fi eliminate mai usor.Ideala este apa minerala plata, iar dimineata - daca se poate - o apa minerala medicinala cu sulf (pune in miscare intestinul).
  • Alcoolul si tutunul sunt interzise pe durata curei!
  • Ar fi bine ca inainte de a incepe regimul sa invatati o metoda de relaxare, cum ar fi antrenamentul autogen sau exercitiile de respiratie.
           Iata cum arata un model de 7 zile cu cruditati:
  • Dupa desteptare, in pat: respirati profund.Trageti aerul adanc, pana in abdomen (care se umfla) si expirati-l incet pana ce simtiti nevoiati din nou.Repetati de cinci ori, complet relaxati.
  • Dupa sculare: Beti - cu inghitituri mici - 2 pahare cu apa minerala medicinala si faceti apoi un dus alternativ (2 - 3 minute cu apa calda, 10 secunde cu apa rece.Repetati de 4 ori si terminati cu apa rece).
  • La micul dejun: 200 g cruditati - de exemplu o salata cu morcovi, ardei, rosii si laptuca, dreasa cu un sos de iaurt rdeturi proaspete + 1-2 cesti cu ceai de plante fara zahar si un pahar cu apa minerala.
  • Pe parcursul diminetii: 100 g fructe proaspete la alegere + 2 pahare cu apa minerala.
  • La pranz: 200 g cruditati - de exemplu conopida, telina, castravete sau rosii + 2 pahare cu apa minerala (dupa ce mancati).Si daca se poate, dupa masa, o plimbare scurta de 10 - 15 minute.
  • Pe parcursul dupa amiezii: (masa intermediara): 100 g fructe proaspete + 2 pahare cu apa minerala.
  • Dupa serviciu: din doua in doua zile, o alergare usoara in aer liber, iar in celelate zile, plimbari mai lungi, dupa care beti lichide pana ce va potoliti setea.
  • La cina: 150 g cruditati - de ex. salata creata, morcovi si gulii +2 pahare cu apa minerala. 
  • Inainte de culcare (cat mai devreme !): 1-2 cesti de valeriana ,fara zahar .Produce somn .
  • In pat : repetati exercitiile de respiratie efectuate la desteptare .

Comentarii