Tratament cu branza de vaci

  • Bronsita, raceala, pneumonie.Cand persoana bolnava nu foloseste antibiotice, se incalzeste branza amestecata cu mierea de albine, se aplica pe piept, se acopera cu celofan si se leaga cu un prosop sau un fular de lana, inainte de culcare.Dimineata, se inalatura cataplasma cu branza si corpul se sterge cu un prosop uscat.Daca pe branza apar pete de culoare galben-verzuie, omul este bolnav de pneumonie.
  • Proces inflamator.(rinichi, furunculoza, gonartroza etc).Se acopera locul bolnav cu un strat gros de branza calda (35-40 grade).
  • Amigdalita.Se amesteca 250 g branza cu 200 g ceapa pisata sau tocata marunt, incalzita la aburi (30-35 grade).Se unge mai intai gatul cu o crema, apoi se intinde branza pe un prosop  si se infasoara in jurul gatului.Dupa 25-30 minute, branza se schimba si se mai aplica o data.In caz de raceala, amestecul se aplica pe frunte si pe partea de sus a plamanilor, pe talpi si pe rinichi (mai ales la copii).
  • Dureri in articulatii.ase amesteca 500 g branza cu 200 g ceapa tocata si 4-5 linguri de hrean ras.Se incalzeste putin compozitia, apoi se aplica pe locul bolnav, intinsa pe o fasa de panza, vreme de 2 ore.Daca pielea se irita, se unge cu ulei sau crema de galbenele.Se repeta de 3-4 ori pe saptamana.
  • Inflamatii ale cailor nazale.Intindeti pe o fasa de panza un strat de branza de vaci proaspata, amestecata cu o lingura de hrean ras.Se aplica vreme de 10-15 minute, pe frunte sau pe adanciturile cefei.
  • Nervozitate.Faceti o cura de branza de vaci, amestecata cu pulbere de nucsoara.Calugarita vindecatoare Hildegard van Bingen spunea ca nu exista "potriveala" mai buna pentru calmatul nervilor.
  • Reumatism.Amestecati 100 de grame de branza de vaci cu doua lingurilte de sare grunjoasa.Intindeti-o pe locul bolnav si puneti deasupra o fasa.Sarea extrage lichidul din membru si produce dezumflarea locului dureros.Branza calmeaza durerea.Lasati sa actioneze 30-40 de minute, apoi spalati locul cu apa calda.Procedeul se repeta de mai multe ori pe zi.
  • Alergii si arsuri solare.Unul dintre cele mai eficiente procedee de calmare a arsurilor provocate de soare este branza rece de vaci, care se aplica pe locurile inrosite.Se lasa pana ce se incalzeste, apoi se aplica un strat de branza proaspat.
  • Lovituri, entorse.O frunza de varza se bate cu ciocanul de bucatarie, se acopera cu un strat gros de branza de vaci si se aplica pe locul bolnav.

Comentarii